Tillverkning av limfog
Random header image... Refresh for more!

Hubbestads Svarveri & Limfog

Nu tar vi nästa steg.
För att möta efterfrågan så investerar vi nu för framtiden på Hubbestads Svarveri. För att säkra leveranser och kvalitet till kund så investerar vi i en ny presslinje som ökar vår kapacitet rejält. Se film.
Läs mer.

Nu satsar vi ytterligare i Hubbestad, en ny Weinig hyvellinje med inmatning och avstapling är inköpt. Hyvellinjen kommer att installeras under våren 2014.

 

Hubbestads Svarveri & Limfog. Huvuddelen av vår produktion är tillverkning av limfog.

Vi är idag underleverantör till möbel, trapp, kök, badrum och inredningsindustrin. Vi är vana vid att vidareförädla och vet därför vad råvarans kvalitet betyder för slutprodukten.

Svarvningen består av pelare, säng-, soff- och stolsben samt diverse andra svarvade detaljer. Vi svarvar efter kundens önskemål.
Svarvningen sker i automatmaskiner. Våra svarvar klarar 1200 mm långa arbetsstycken med upp till 140 mm diameter.

Men vi kan mer än svarva.

Huvuddelen av vår produktion är tillverkning av limfog.

Limfog består av torkat massivt trä. De är ihoplimmade av trälameller. Limmet är miljövänligt och vattenbaserat. Limfogen pressas i HF-pressar med helstav efter måttbeställning. Vi har möjlighet att använda oss av flera olika träslag i tillverkningen. Limfogen används sedan exempelvis till bordsskivor, bänkskivor eller till andra möbel och inredningsdetaljer.

Förutom svarvning och limfog utför vi även hyvling, borrning, putsning, fräsning, montering och sedan april 2012 kan vi även CNC-bearbeta.

Inom företaget finns ett gediget träkunnande som omfattar även underleverantörers toppkvalité. Det blir en perfekt mix för att slutresultatet ska bli en högklassig produkt..

De olika trämaterialen varierar. Alltifrån en rökig ek till en nordisk björk. Kanske däremellan en aromatisk valnöt för att blandas med en balanserad ask? Kom ihåg att det är du och dina önskemål som sätter gränserna.

Välkommen att kontakta oss.